Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Sting Bratislavu nesklamal

Netrpezlivo sa čakalo na slávneho britského speváka Stinga na bratislavskom štadióne v stredu večer.

Netrpezlivo sa čakalo na slávneho britského speváka Stinga na bratislavskom štadióne Artmedie v stredu večer už od devätnástej hodiny.

Viac ako 15.000 fanúšikov sa o dve hodiny neskôr začalo nadšene tlačiť dopredu, keď na pódium "vbehol" nenápadne pôsobiaci Sting. Do Bratislavy sa vrátil po šiestich rokoch a rovnako ako vtedy, aj v tento večer rozbalil koncert, ako sa na hviezdu patrí.

Svoje vystúpenie odštartoval hitom Message In The Bottle, počas ktorého sa lámanou slovenčinou prihovoril publiku. Dobrý večer, Bratislava!, znelo zo Stingovho hrdla, ktoré z pódia zaplaveného fialovými, ružovými, modrými a žltými svetlami rozdávalo nadšeným divákom jednu hudobnú lahôdku za druhou.

"Ako sa máte?" pýtal sa o niečo neskôr charizmatický muzikant. A publikum mu odpovedalo potleskom. Ten signalizoval, že sa majú dobre. Veď Sting im položil otázku hneď po tom, ako zahral známu skladbu If I Ever Loose My faith In You. Po druhej pesničke Sting vymenil basgitaru, dal dole sako a zábava pokračovala. Nálada gradovala a búrlivé ovácie si vyslúžili najmä piesne Shape Of My Heart či Englishman In New York. Pri nej sa zrazu v dave zdvihli fotoaparáty a mobilné telefóny a fanúšikovia si jednu z najznámejších pesničiek Stinga natáčali. Celý štadión pritom spieval ako na povel.

S Bratislavou sa jeden z najuznávanejších hudobníkov svetovej populárnej scény rozlúčil po viac ako hodine a pol. Publikum ho ešte predtým veľkým potleskom privolalo späť. A to dokonca dvakrát. Sting sa nedal zahanbiť a pridal veľké hity ako Desert Rose či Every Breath You Take. Svoj koncert definitívne ukončil s pozdravom: "Ďakujeme pekne, a do skorého videnia." Potom už fanúšikovia zamierili k východom a niekoľko minút si museli počkať, kým sa zo štadióna dostali von.

Stingova cesta smerovala do Milána, kde ho v rámci Broken Music Tour čakajú dva koncerty pre tamojšie publikum.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 22.06.2006
Zdroj: TASR

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.