Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Nový album Avril Lavigne

Nový album Avril Lavigne nazvaný Goodbye Lullaby vyjde 7.marca 2011.

Prvý singel "What the Hell" bude mať celosvetovú premiéru na Nový rok.

Štvrtý štúdiový album speváčky a skladateľky Avril Lavigne, ktorá na ňom pracovala celé dva roky, vyjde u RCA Records 7. marca 2011. Prvý singel What the Hell Avril Lavigne prvýkrát zaspieva na Silvestra počas televízneho programu Dicka Clarka "New Year's Rockin 'Eve".

Lavigne na albume pracovala s osvedčenými dlhoročnými spolupracovníkmi ako je Deryck Whibley, Evan Taubenfeld, Butch Walker a najmä skladateľ a producent Max Martin. Lavigne vo svojich skladbách vždy spievala o vlastných skúsenostiach, o ktoré sa delila so svojimi poslucháčmi, a album Goodbye Lullaby nie je výnimkou. Osobný charakter albumu je navyše podčiarknutý zvukom, ktorý je drsnejší a surovejší ako obvykle.

Medzi veselšie skladby na albume patrí pilotná What the Hell, nespútaná oslava radosti a slobody, a Stop Standing There, inšpirovaná dievčenskými spolkami z počiatku 50. rokov. Na albume ale nájdeme celú paletu pocitov: Lavigne vyjadruje vďačnosť za svojich blízkych prostredníctvom rockovej skladby Smile, téme premenlivosti vzťahov sa venuje v Push, svoju zraniteľnú stránku odhaľuje vo Wish You Were Here a v titulnej skladbe Goodbye nachádza odvahu ukončiť jednu kapitolu svojho života a ísť ďalej.

Mimo múrov nahrávacích štúdií je Avril Lavigne úspešnou podnikateľkou, ktorá navrhuje a riadi svoju značku lifestylového oblečenia Abbey Dawn, ktorá sa stačila celosvetovo presláviť a začiatkom tohto mesiaca zamieri do obchodov vo viac ako 50. krajinách sveta. Lavigne nedávno predstavila aj svoj druhý parfum Forbidden Rose, ktorý nasledoval po úspešnom Black Star, a v roku 2011 bude na trh uvedený aj jej tretí parfum. Tento rok v septembri potom Avril Lavigne, inšpirovaná svojou predchádzajúcou dobročinnou prácou, založila vlastnú charitatívnu spoločnosť The Avril Lavigne Foundation. Tá v spojení s ďalšími významnými charitatívnymi spoločnosťami navrhuje a realizuje rôzne programy a osvetové akcie zamerané na pomoc deťom a mladým ľuďom, ktorí musia žiť s vážnymi ochoreniami či handicapmi.

Avril Lavigne zanechala v histórii hudobného showbusinessu nezmazateľnú stopu tým, že predala viac než 30 miliónov kópií albumov po celom svete a dostala osem nominácií na cenu Grammy a sedem nominácií na kanadskej Juno Awards. Na hudobnej scéne sa ako blesk z čistého neba objavila v roku 2002, kedy vydala kritikou oceňovaný album Let Go, na ktorom sa nachádzali obrovské hity Sk8r Boi a Complicated. Druhý album z roku 2004 nazvaný Under My Skin debutoval na 1. priečke hitparád časopisu Billboard, čo sa podarilo i s tretím albumom The Best Damn Thing, na ktorom zažiarila skladba Girlfriend, ktorá sa dostala na prvé priečky hitparád a jej videoklip zaznamenal na YouTube viac ako 130 miliónov zhliadnutí. Lavigne napísala aj pieseň Alice ku kritikou ocenenému filmu Alenka v krajine zázrakov režiséra Tima Burtona, ktorý ho nakrútil pre Disney Film.

Viac informácií nájdete na www.avrillavigne.com.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 15.12.2010
Foto: avrillavigne.com
Zdroj: Sony Music

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.