Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Matka Guráž - onedlho nový album

Matka Guráž - známa aj z Eurosongu onedlho vydá svoj nový album.

Matka Guráž pripravila po dlhšej pauze pre svojich priaznivcov nový album, ktorý uzrie svetlo sveta koncom apríla pod značkou SONY MUSIC. V týchto dňoch je pripravený prvý singel z pripravovaného albumu. Skladba Listobranie, ktorou sa skupina prezentovala na súťaži Eurosong 2010 v STV a dostala sa do štvrťfinále, je opisom chlapca, ktorý sa zamýšľa nad svojim životom.

Listobranie je z autorskej dielne gitaristu Róberta Rumana , ktorý pesničku zložil aj otextoval. Skupina MATKA GURÁŽ prešla počas svojho fungovania mnohými personálnymi zmenami, ale teraz je v stabilnom zložení Roman Nadányi (spev), Róbert Ruman (gitara, spev), Jozef Bittera (gitara, spev), Tibor Vrtík (basgitara), Boris Novák (bicie). Stálym hudobným hosťom je sympatická mladá saxofonistka Miriam Bartošová.

Z biografie na ich domovskej stránke www.matkaguraz.sk vyberám:

"Skupina vznikla o 11.30 hod. dňa 1. apríla 1995 v potravinách Centrál na ulici SNP v Novej Dubnici. Stretol sa tam gitarista Robo Ruman so známym ohňovým spevákom Milanom Lokšenincom alias Loxom. Nemohli si ani podať ruky, lebo boli ovešaní nákupnými taškami."

Viac info nájdete na ich domovskej webstránke.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 01.03.2010
Foto: matkaguraz.sk
Zdroj: Sony Music, matkaguraz.sk, hudobnici.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.