Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Leonard Cohen - kultový pesničkár

Na Slovensko príde prvý krát kanadský kultový pesničkár...

Hudobní fajnšmekri by si už teraz mali zapísať do diárov dátum 28. august 2009. Na Slovensko totiž prvýkrát zavíta slávny kanadský bard Leonard Cohen. Svoje pesničkárske umenie predvedie v Incheba Expo Aréne v Bratislave.
Meno Leonard Cohen sa už dávno stalo symbolom pre všetkých znalcov kvalitnej muziky. Je to až neuveriteľné, ale Cohen svoje prvé básne publikoval už pred 50-timi rokmi! Na hudobnú scénu vstúpil v roku 1967 a odvtedy z nej v podstate neodišiel. Na svojom konte má 11 štúdiových albumov a stovky pesničiek.
Leonard Cohen nepatrí medzi umelcov, ktorí chŕlia nové a nové songy. V jeho prípade naozaj platí, že kvalita má prednosť pred kvantitou. Keď už niečo vypustí do sveta, tak je to naozaj skvost. Aj preto si získal kultový status.
Sedemdesiatpäťročný Leonard Cohen príde predviesť svoje decentné spevácke a muzikantské umenie 28. augusta. V Incheba Expo Aréne si ho budú môcť vychutnať všetci, ktorí celé desaťročia počúvali jeho skvelú muziku len z platní, pások a CD-čiek. Konečne uvidia kanadského básnika, spisovateľa, skladateľa a textára v plnej kráse a sile naživo.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 28.04.2009
Foto: leonardcohen.com
Zdroj: ticketportal.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.