Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Foo Fighters - nový album v apríli

FOO FIGHTERS potvrdili dátum vydania siedmeho štúdiového albumu na 12. 4. 2011

FOO FIGHTERS uverejnili ukážky na www.foofighters.fm Siedmu platňu Foo Fighters, ktorá ešte stále nie je pomenovaná, produkoval Butch Vig a mixoval Alan Moulder. Celá bola nahratá na analógovú magnetofónovú pásku pri Dave Grohl v garáži jeho domu v San Fernando Valley v Kalifornii. Foo Fighters vďaka nej po prvýkrát spolupracovali na nahrávaní celej dosky s legendárnym producentom Butch Vigom. Na novej doske hosťuje aj spoluzakladateľ Nirvany Krist Novoselic, ktorý nahral basu a akordeón v skladbe "I Should Have Known." Tak isto aj Pat Smear, ktorý hrával na gitaru pri koncertoch Nirvany a bol dlhodobým sprievodným členom rodiny FF, sa stal spoločne s Grohlom, Taylorom , Hawkinsom, Nateom Mendelom a Chrisom Shiflettom regulérnym stálym členom FF. Butch Vig kapele doteraz produkoval iba dve nové skladby "Wheels" a "Word Forward" na albume ich najväčších hitov, ktoré vyšlo v roku 2009, a David Grohl sa s ním samozrejme stretol ešte ako člen Nirvany pri práci na klasike Neverrmind.

Fanúšikovia FF, ktorí sa nemôžu dočkať nového albumu a sú vďačný aj za tých niekoľko sekúnd z nového materiálu, by mali urýchlene navštíviť stránku www.foofighters.fm a na virtuálnom tuneri si naladiť frekvenciu 101,5.

Skladby z nového albumu skupina prvýkrát verejne zahrala na koncerte, ktorý nečakane prebehol 28. januára v miniatúrnom klube Velvet Jones v Santa Barbare. Kapela tu strhujúcim spôsobom zahrala všetky skladby v presnom poradí, v akom sa objavia aj na albume. Potom zazneli najväčšie hity kapely, aj len výnimočne hranej skladby ako napríklad "Wattershed" z eponymného debutového albumu FF, ktoré vyšlo v roku 1995.

Okrem toho FF oznámili prvé termíny európskych vystúpení na rok 2011: v Isle of Wight vo Veľkej Británii, PinkPop v Holandsku, Wulheide Stadium v Berlíne a na mnohých ďalších miestach naprieč Veľkou Britániou a Európou, vrátane už vypredaného koncertu pre 130 000 ľudí, ktorý sa koná 2. a 3. júla na štadióne Milton Keynes Bowl vo Veľkej Británii.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 23.02.2011
Foto: foofighters.com
Zdroj: Sony Music BMG

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.