Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Sziget Festival 2008 - 5 plus 1 deň.

Dlho sme čakali, no konečne je to tu. Tohtoročný Sziget Festival odštartoval plnou parou. Návštevníkov čaká bohatý program, vystupujúci z 42 krajín sveta a neopísateľná atmosféra najväčšieho hudobného festivalu v Strednej Európe.

Veľa prezradia čísla o tohtoročnom podujatí: na vybudovaní festivalu pracovalo 6000 ľudí počas 15 dní na 76 hektárov. Celková plocha postavených pódiových stanov je 32 000 m2. Trasy po ostrove sú pokryté s umelohmotnými dlaždicami, ktoré priniesli 11 kamiónmi. 180 kamiónov malo na starosti privážanie kontajnerov na rôzne účely. Nové verejné osvetlenie vybudovali po dĺžke 3 kilometrov len kvôli festivalu. Zdravotnícku službu bude vykonávať 400 členný tím, o ochranu bezpečnosti sa bude starať 1500 pracovníkov z ktorých 400 majú za úlohu kontrolu vstupeniek.
Môžeme sa tešiť na R.E.M., Die Ärzte, Sex Pistols, Kaiser Chiefs, Babyshambles, Alanis
Morissette, Jamiroquai, The Killers, Goran Bregovic, José Gonzalez, Pendulum a na mnohých iných.
V nedeľu večer na hlavnom pódiu vystúpi The Killers o 21:30.

Usporiadatelia sľubujú silný program, a kvôli niektorým odpadnutým nákladom sa ceny vstupeniek oproti minulému roku nezmenia.
Organizátori sa rozhodli – ukázať tým úmysly o znižovanie nepríjemností obyvateľov blízkych oblastí ostrovu –, že tohtoročný festival namiesto 7+1 dní bude trvať len 5+1. Sziget sa začne 11. augusta mínus 1. dňom, kedy sa návštevníci môžu nasťahovať. V ten deň nebudú ešte žiadne vystúpenia, ale bary a puby už budú v prevádzke. Nultý deň, 12. augusta bude na programe len jedno veľké večerné vystúpenie na Hlavnom pódiu. Potom nasleduje päťdňová zábava, ktorá sa skonči 18. augusta.

Cena za Camping ticket: 4.790,- Sk, cena za Non-Camping ticket: 3.890,- Sk.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 18.08.2008
Foto: szigetfestival.sk
Zdroj: szigetfestival.sk, ticketportal.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.