Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Petra Kepeňová vydáva debutový album.

Petra Kepeňová, finalistka druhej série Slovensko hľadá SuperStar, vydáva debutový album.

Album s eponymným názvom Petra Kepeňová vychádza 5. mája a obsahuje 11 poprockových skladieb. Väčšina skladieb pochádza z autorskej dielne Vlada Čulíka a Vila Chudého.
K trom skladbám si texty napísala sama Petra. Jednou z nich je skladba Spoveď.

„Pieseň som zložila vo veľkom citovom napätí, keď som mala pocit, že sa musím čo najskôr rozhodnúť ako ďalej. Čo je správne a čo bude lepšie pre všetkých, ktorých sa to týka,“ hovorí o skladbe Petra. Prvým singlom z albumu je skladba „Chýbaš mi“.

Tracklist:

1. Tikitiká
2. Chýbaš mi
3. Na tom fičím
4. Nedeľní
5. Spoveď
6. Už po 100-krát
7. Pre Teba
8. Do čista do dna
9. Polnočná pieseň
10. Like A Story
11. This Love

Viac info na oficiálnej webovej stránke www.kepenova.sk .



Tak, priatelia, to bola oficiálna správa Sony BMG Music. Musím priznať, že som si už veľmi nepamätal, ako spievala Petra Kepeňová na Superstar, takže som si klikol na www.kepenova.sk ... no... titulka celkom ešte ušla, ale... po kliknutí na Vstúpte som bol, veľmi mierne povedané, sklamaný. Presmerovalo ma to na akýsi server pajdicek.ic.cz . Až doteraz som si myslel, že vydavateľstvo Sony BMG, ked už niekomu robí promo, tak to aspoň urobí poctivo, ale... zrejme šetrilo aj na programátoroch, keďže Petra nemá ani vlastnú webku a všetko je to len nahádzané do akejsi lacnej šablóny na nejakom serveri..! Tak mizernú stránku som už teda dávno nevidel! A to som už teda videl kadečo.

Naozaj som sa musel premáhať, aby som si niečo prečítal v tom neprehľadnom bordeli textov a fotiek. Dokonca som si vypočul aj hudobné ukážky... ale to som zjavne nemal robiť...! Vtedy som si spomenul... áno, to Haberove slávne "falošne jak divá sviňa" sa tu hodilo na celej čiare! Ani jedna z tých pesničiek nebola dobre zaspievaná!!!
Až do dnešného dňa som si myslel, že web stránka má slúžiť na propagáciu umelca, ale zjavne v tomto prípade tomu tak nie je.

Ostáva už len dúfať, že aspoň niekto v nahrávacom štúdiu mal aj hudobný sluch a že Petru zvukoví inžinieri aspoň trochu doladili... Priznám sa, že po takejto fantastickej reklame si CD Petry Kepeňovej určite nekúpim.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 05.05.2008
Foto: Sony BMG
Zdroj: Sony BMG, Rod

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.

Autor: maččeta
Pridané: 05.05.2008 19:41
kalamita

bože môj,ďalšia hudobná tragédia!!!!!


Autor: Braňo Rod
Pridané: 10.05.2008 17:31
Teraz album konkrétne

Tak vážení... zrejme naša kritika padla na úrodnu pôdu a Petra Kepeňová, resp. jej vydavateľ stiahol z obehu stranku na pajdicek.ic.cz a s ňon aj jej "excelentné" výkony zo Superstar a live koncertov. Teraz prezmenu (zrejme ešte stále nenašli financie na programátora), to presmerovali na myspace.com/kepenova :-)
Ich spoločný vkus sa tým ale nezmenil. Tentokrat to dali na čierne pozadie a cez vsetky texty blikaju hviezdičky (asi majú evokovať dojem, že ste na stránke nejakej star), takže zase ako predtým, len v iných farbach...fotky, texty, hviezdičky... ale ovladacie prvky nepreložené do slovenčiny (buď to robili zase tak na rýchlo ako ich predchádzajúcu prezentáciu a ostatne aj celý album, ale k tomu sa ešte dostanem, alebo si myslia, že si ich niekto v španielsku objedná.. ha..ha..) ... a zase fotky, texty, hviezdičky...

Teraz k samotnému albumu...

No... čo k tomu dodať... detský pop... s rockom to nemá veľa spoločné... ale musím sa priznať, že niekdajší album "Peter, Vašo a Beata deťom" sa mi páčil podstatne viac.

Ak si to rozoberieme globalne, tak texty úplne nemožné, spev katastrofálny, hudba smiešna.

Ale aby ste si nemysleli, tak som sa vážne premohol a vypočul som si to celé... dokonca 2x, aby som mal inšpiráciu na písanie tejto kritiky.

Takže teraz konkrétne jednotlivé pesničky(aspoň tie, čo sú na myspace):

1. Už po 100krát - vykradnuté od Pehy! Ako keby som počul harmonické postupy Katky Knechtovej, len škoda, že bez jej spevu a textu Vlada Krausza... normálne som si musel pustiť dačo od Pehy, aby som sa ukľudnil...

2. Chýbaš mi - zrejme toto bude nasadené ako singel do rádií, ak náhodou nie, tak to Petre odporúčam, pretože toto je najmenšie zlo z celého albumu (až na slovo nicota, čo je čechyzmus, už radšej si mala použiť slovo ničota, netrhalo by to tak uši)

3. Spoveď - tanečno-detská radovánka - nemôžem si pomôcť, ale počujem v tom No Name a Žbirku a to dosť výrazne. V každom prípade to tejto skladbe nepomohlo ani za mak.

4. Nedeľní - jediná skladba so vzdialeným náznakom rocku! Dokonca som si ju všimol ako jedinú originálnu z celého albumu!
Takže ak má byť toto Petra Kepeňová, vravím dobre, ale ako jediná "jej" pesnička na celom albume, mi to pripadá maximálne nefér voči ostatným hudobníkom a hlavne voči poslucháčom.

5. Tiktiká - rozmýšľam koho chcela Petra touto pesničkou osloviť. Zrejme publikum cca 5 - 7 ročných detí. To mi pripomína niekdajšiu "zlatobránsku produkciu"

6. Our Time Now - anglicky spievaná medzinárodná katastrofa! No, ja ako producent by som takú skladbu určite nepustil von.

Viete čo, už sa mi to nechce ani ďalej počúvať a písať o tom... veď si to vypočujte sami a vytvorte si vlastný názor.