Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Hlučné noise na Slovensku

Zvláštne nástrojové obsadenie a ťažko zatriediteľná hudba, to je charakteristika kapiel Rosvita a Decapante...

Decapante - Nástrojové obsadenie tejto kapely predstavujú dve basgitary a bicie nástroje. To už tak trochu predurčuje, že muzikanti uprednostňujú rytmickú zložku pred melódiou. Žánrovo by sa táto kapela mohla charakterizovať ako dirty bass noise. Ukážky z ich tvorby nájdete na www.myspace.com/decapante

V.T.I.P. - Zoskupenie na čele s charizmatickou speváčkou Veronikou Herzigovou. Sami seba charakterizujú ako „iný hardcore“. Nástrojové obsadenie oproti španielskym kapelám je v podstate klasicky rockové, a teda: gitara, basgitara, bicie a spev.
www.bandzone.cz/vtip

Rosvita - Charakteristickým znakom tejto kapely sú ich nezvyčajne znejúce, tak trochu archaické klávesy. Skupinu je tažké vkladať do nejakej škatuľky. Ak by sme sa tak predsa len rozhodli, asi najpriliehavejší názov by bol psycho synth noise.
www.myspace.com/rosvita

Decapante, Rosvita a V.T.I.P. sú typicky koncertné kapely, ktorých úroveň skladieb stúpa pri živom prevedení.

Slovenská časť v poradí druhého európskeho turné kapiel Rosvita a Decapante z Madridu odštartuje dňa 22.6.2008 v Košickom klube Collosseum. Spoločne so Španielmi vystúpi pražské othercorové zoskupenie V.T.I.P. Táto ich prvá slovenská minišnúra bude pokračovať vystúpením dňa 23.6.2008 v klube KPU v Poltári, po ňom nasleduje 24.6.2008 klub Bombura v Brezne. Spoločné tour týchto troch kapiel sa ukončí 25.6.2008 koncertom na pražskom squate Milada.



Autor: Adrián Nagy
Dátum: 15.06.2008
Foto: myspace
Zdroj: Hudobnici.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.