Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Bocellimu slovenské publikum voňalo vrúcnosťou

Bocelli bol veľmi milo prekvapený prijatím v Košiciach...

Maestro Andrea Bocelli bol veľmi milo prekvapený vrelým prijatím, ktorého sa mu v Košiciach dostalo počas jeho stredajšieho koncertu. Uviedol to na tlačovej besede po vystúpení, ktoré bolo beznádejne vypredané v Steel aréne a jediné v Strednej Európe.

Do posledných detailov prepracovaná dramaturgia koncertu, svetlá aj zvuk. Taký bol koncert Andreu Bocelliho v Košiciach. A keďže populárny taliansky tenorista ho uviedol ako jediné svoje tohtoročné vystúpenie v strednej Európe, do Steel Areny prilákal v stredu večer viac ako sedemtisíc divákov nielen z Košíc. V hľadisku nechýbal ani prezident Ivan Gašparovič, pred koncertom sa taliansky tenor stretol s Petrom Dvorským, ktorý je umeleckým šéfom opery v Štátnom divadle v Košiciach. Túto hudobnú udalosť si nenechali ujsť ani zdravotne postihnuté deti z Únie slabozrakých a nevidiacich.
"Slovenské publikum bolo skvelé, vrúcne a oduševnene ma sprevádzalo od začiatku až do konca. Som veľmi spokojný a šťastný," odpovedal Bocelli na otázku agentúry SITA, ako vnímal slovenské obecenstvo.

Andrea Bocelli spieval v sprievode Českého národného symfonického orchestra árie prevažne z diel Pucciniho, Verdiho a niektoré talianske zľudovené piesne. Zaznela tiež skladba z tvorby Lehára, ktorú do repertoáru zaradil aj kvôli Košičanom, keďže program vždy prispôsobuje konkrétnemu miestu. Dvojhodinová šou zdvihla divákov zo sedadiel v samom závere. Ako prídavky si Andrea Bocelli pripravil taliansku pieseň O sole mio a Can't Help Falling in Love Elvisa Presleyho. A po standing ovations prišla nakoniec Bocelliho najznámejšia interpretácia Con Te Partiro, čiže Time To Say Goodbye. Spievala ho s ním sopranistka Daniela Bruera. A okrem nej bol hosťom koncertu aj barytonista Gianfranco Montresor.

K vynikajúcemu dojmu z koncertu prispelo aj ozvučenie a dve veľkoplošné obrazovky. K absolútnej spokojnosti viacerých divákov však chýbal program koncertu, kde by bolo uvedené, s kým a čo maestro spieva.
Ako uviedol Peter Ďuriš z umeleckej agentúry Amadeus, ktorá akciu zabezpečovala po technickej a organizačnej stránke, nebolo to také jednoduché a koncert pripravovali celý rok. Organizátori sa zapotili pri zháňaní techniky. "Zvážali sme ju z celej Európy, Slovenské je len pódium. Mikrofóny sme priviezli z Talianska, klavír do šatne z Mníchova. Bocelliho tím pripravoval ozvučenie dlhé týždne pred koncertom. Posielali sme im všetky možné údaje o hale a oni ich spracovávali. Zvukové skúšky trvali dva dni."
Bocelli nemal žiadne špeciálne požiadavky. Žiadal, aby boli v šatni minerálky, džúsy, cukríky, obložené misy, ovocie a zelenina.




Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 11.05.2008
Foto: čtk, aubeles.de, sweetslyrics.com
Zdroj: webnoviny.sk, pravda.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.