Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Aneta mieri na festivaly

Aneta Langerová odohrá v lete viac než 20 koncertov v Čechách aj na Slovensku.

Aneta Langerová, čerstvá maturantka a držiteľka prestížneho českého hudobného ocenenia Anděl v kategórii Speváčka roku, má pred sebou skutočne nabitý program. Po úspešnej jarnej šnúre, počas ktorej sa vydala za svojimi fanúšikmi do komornejších klubových priestorov v Čechách a na Slovensku, sa začiatkom festivalovej sezóny vracia na veľké koncertné pódiá – tentokrát pod holým nebom.

Od mája do septembra vystúpi Aneta na viac než dvadsiatich hudobných akciách, medzi ktorými nechýbajú najväčšie české festivaly ako Rock for People či Trnkobraní. Významnú časť letných koncertov odohrá na Slovensku, kde si počas uplynulých rokov získala silnú základňu fanúšikov.

„Koncerty, to je presne to, čo som potrebovala a potrebujem robiť. Je to vlastne tá najväčšia odmena. Priamy kontakt s publikom – to je ohromne intenzívny zážitok, nabíja ma to a dodáva síl do ďalšej práce,“ vraví Aneta a dodáva: „Súčasné vystúpenia sú ďaleko uvoľnenejšie než kedysi, prestávam sa hanbiť, získavam väčšiu istotu, užívam si každú minútu na pódiu a cítim, že to ľudí baví."

Speváčka sa na koncertoch sama sprevádza na gitaru, basgitaru či klávesy a často prekvapuje novými úpravami svojich slávnych hitov alebo strhujúcimi muzikantskými improvizáciami. Potrebnú istotu na pódiu jej dodáva skvelá skupina, na čele ktorej stojí skúsený muzikant, gitarista a producent Martin Ledvina.

„Práve on ma naučil množstvo vecí, má kopec skúseností, ktoré dokáže predávať ďalej. Je skvelé, keď nájdete ľudí, ktorí vám vyhovujú a môžu vás niečím obohatiť. To sa týka aj ostatných členov kapely. Všetci stoja za mnou a sú pripravení ma kedykoľvek zachrániť, čo je veľmi dôležité. Cítim sa s nimi ako ryba vo vode,“ rozpráva spokojne Aneta.

Okrem Martina Ledviny tvorí aktuálnu zostavu kapely renomovaný rockový bubeník Štěpán Smetáček, jazzová huslistka Anna Mlinariková a výnimočne talentovaný klávesista Jakub Zítko. Tí všetci výrazne prispievajú k jedinečnej atmosfére aktuálnych Anetiných koncertov, ktorú treba zažiť na vlastnej koži.

V súčasnom koncertnom repertoári Anety Langerovej nechýbajú nanovo zaranžované hity z debutu „Spousta andělů“ (2004) ani piesne z aktuálneho albumu „Dotyk“ (2007). S ním Aneta v predchádzajúcich mesiacoch bodovala pri vyhlasovaní všetkých dôležitých hudobných cien v Českej republike, vrátane oceňovania Akadémiou populárnej hudby, ktorá Anete už po druhýkrát pridelila sošku Anděla v kategórii Speváčka roku.

Letné koncerty Anety Langerovej na Slovensku:

28. 06. 2008 - Skalica, festival Music fest
05. 07. 2008 - Domaša, festival Orange Music Summer
26. 07. 2008 - Ružiná, festival Orange Music Summer
07. 08. 2008 – Galanta, Galantské trhy
08. 08. 2008 - Duchonka, festival Orange Music Summer
15. 08. 2008 - Snina, festival Rock pod Sninským kameňom
22. 08. 2008 - Orava, festival Orange Music Summer




Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 10.06.2008
Foto: img.bleskovky.sk, st.blog.cz, im.super.cz, i.idnes.cz, ftp.mix.cz, jakub.tucnacek.cz, aneta-langerova.net, superstar2004.nova.cz, pohlednice.centrum.cz, iffkv.cz
Zdroj: Sony BMG

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.