Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli príde po prvý krát na Slovensko. Bude to jeho jediný koncert v strednej Európe.

Po vypredanom turné, ktoré mal Andrea Bocelli na jeseň minulého roku v USA a pred plánovaným turné po Australii, príde po prvýkrát na Slovensko. Preto pôjde nepochybne o prestížnu spoločenskú udalosť roku 2008 na Slovensku.
 Superviezda menom Bocelli sa zrodila v roku 1992, keď taliansky spevák Zucchero hľadal druhý hlas do duetu piesne Miserere, ktorá sa dodnes spieva po celom svete.



Nahral viacero duetov s hviezdami ako sú Luciano Pavarotti, José Carreras, Sarah Brightman, Michael Jackson, Stevie Wonder, Bryan Adams, Eros Ramazzoti, Christina Aquilera, a Celine Dion. Spieval pre Jána Pavla II, Billa Clintona, George Buscha či anglickú kráľovnú. Počas svojej nie dlhej speváckej kariéry predal viac ako 55 miliónov platní. Pieseň Con te partiro sa viac ako pol roka držala na najvyšších priečkach svetových hitparád a stala sa najpredávanejším singlom v histórii gramofónového priemyslu. Podľa rebríčka spoločnosti Oficial UK Charts sa na základe predaja albumov Bocelli stal jeden z najpredávanejších umelcov klasickej hudby 21. storočia.


Ako tenor je Andrea Bocelli v najlepších rokoch a jeho výkony na pódiách celého sveta sú famózne. Jeho koncerty sú po celom svete v predstihu vypredané. 
Jediný koncert v strednej Európe, svetového talianskeho tenoristu Andrea Bocelliho, bude v Košicicah 7.mája 2008 v Steel Aréne. 
Nenechajte si újsť tento jedinečný zážitok, ktorý sa neopakuje!
Viac info o koncerte sa dočítate v rubrike koncerty.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 04.05.2008
Foto: andreabocelli.org
Zdroj: ticketportal.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.