Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Začalo sa hlasovanie do ankety Slávik

Organizátori v utorok odštartovali jedenásty ročník ankety o najobľúbenejších interpretov slovenskej populárnej hudby Slávik 2008.

Fanúšikovia môžu hlasovať do 11. októbra štyrmi spôsobmi - posielaním SMS správ, na internete, prostredníctvom tlačených médií a korešpondenčných lístkov na pošte. Jozef Oklamčák verí, že tento rok sa do hlasovania zapojí viac ľudí. Dúfa, že číslo by sa mohlo vyšplhať až na 200-tisíc.

Režisérom programu je tento rok Peter Majeský. Producent programu Pavol Danišovič si ho vybral na základe dobrých skúseností pri tvorbe súťaže Miss Slovensko 2008. Danišovič verí, že Slávik v Majeského réžii bude mať podobne veľký úspech ako program Miss, ktorý mal "absolútne najvyššiu sledovanosť v rámci novodobého peoplemetrového merania". O hudbu sa postará Oskar Rózsa. So známym hudobníkom "špekulujeme nad rytmickým, rytmizovaným úvodom," dodal producent. Mená vystupujúcich interpretov, interpretiek nezverejnil, keďže rokovania sa ešte neskončili. Na moderátorskom poste by sa mala objaviť Dara Rolins.

Do programu prispejú aj fanúšikovia slovenskej populárnej hudby. V staniciach, ktoré vybudujú v bratislavských a košických obchodných centrách, bude môcť ktokoľvek zaspievať svoju obľúbenú pesničku, prípadne vyjadriť sa k obľúbeným či neobľúbeným menám na slovenskej hudobnej scéne. Priestor nedostanú len hudobníci, usporiadatelia chcú vzdať hold aj hereckým osobnostiam.

Organizátori neuvažujú o vytvorení špeciálnej kategórie pre hudobníkov a hudobníčky z Česka tak, ako to urobili usporiadatelia Českého slavíka Mattoni 2008. Od tohto roku budú obyvatelia spoza rieky Moravy hlasovať aj o tom, kto dostane ocenenie Slavíci bez hraníc.

Slovenská anketa Slávik sa vyhlasuje v troch hlavných kategóriách: Spevák, Speváčka a Skupina. Okrem toho ocenia aj Skokana roka, Objav roka a Rádioslávika pre najvysielanejšieho domáceho interpreta. To, či sa víťazom ankety opäť stane Peter Cmorík, Zuzana Smatanová alebo kapela Desmod, sa dozvieme 29. novembra počas priameho prenosu na obrazovke TV Markíza.



Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 11.10.2008
Foto: music.server.sk, rockjamradio.sk, azet.sk/slavik
Zdroj: SITA, pravda.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.